SVBFifa

Suriname kampioen “Futsal Day” te Cayenne

Suriname is daarnet kampioen geworden van het Internationaal Futsal Toernooi te Cayenne!

Het is een bijzonder enerverende wedstrijd geworden tussen Suriname en de selectie van Amapa uit Brazilie.
Amapa had het grootste deel van het bal bezit, maar Suriname was effectief op de counter en nam een 2-0 vooKampioenrsprong. 2 doelpunten van Gregory Rigters. Voor de rust herstelde Amapa en bracht de ruststand op 2-2.

Na de rust kwam Amapa op 3-2 maar gelijk hierna werd het 3-3. Vanaf dat moment voerde Suriname helemaal de boventoon en liep in 10 minuten uit naar 6-3. Amapa probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar de eindstand werd bepaald op 7-4 voor Suriname. Hiermee is Suriname kampioen geworden van het “Futsal Day” internationaal toernooi te Cayenne. Morgen komen weliswaar Frans Guyana en Amapa tegen elkaar uit, maar deze teams kunnen Suriname niet meer inhalen. Proficiat Suriname!

Doelpuntenmakers van Surinaamse zijde waren: Gregory Rigters 3x, Kevin Cairo 1x, Furgell Pinas 1x, Roche Emanuelson 1x en Melvin Valies 1x.
De Surinaamse delegatie keert morgen terug naar Suriname.