SVBFifa

U-20 zaalvoetbal selectie Suriname wint van Frans Guyana

De U-20 zaalvoetbal selectie van Suriname heeft haar eerste ontmoeting in en tegen Frans Guyana met 8-7 gewonnen.
Omstreeks 20:00 uur, slechts 1 1/2 uur na aankomst te Cayenne werd er afgetrapt in de CSD Sporthal.
Suriname had het in de eerste 3 minuten van de wedstrijd heel moeilijk. De spelers moesten duidelijk wennen aan de Internationale toepassing van de spelregels en ook aan de stroeve/trage vloer. Onder andere hierdoor kwamen wij snel op een 2-0 achterstand. Het hoge spel tempo van Suriname zorgde ervoor dat de Fransen steeds overgingen tot het maken van overtredingen. Binnen 5 minuten hadden de Fransen reeds 5 overtredingen begaan en ging bij hun de 20160506_185405vlag op. Suriname kwam steeds beter in haar spel en werkte de achterstand weg en kwam zelfs op een 3-2 voorsprong door doelpunten van Gorgio Bhoi (The Lions), Nazario Doesburg (Styx) en Jamal Pocorni (FCB). In de 8ste minuut, bij een stand van 3-2, kreeg aanvoerder Sercinio Caupain (Lengte Boys) in 1 minuut 2 gele kaarten en mocht dus gaan douchen. De Fransen kwamen in de 2 minuten straftijd op 3-3 waarna zij zelf uitliepen naar 4-3. Kort voor rust scoorde Suriname de gelijkmaker middels de speler Gregg Fraser (Ontspan).
In de tweede helft was alles wat de klok sloeg Suriname, maar de Fransen hun doelman dreef de Surinamers tot wanhoop door alles maar20160506_185844 dan ook alles tegen te houden wat op zijn doel kwam. Uit een counter kwamen de Fransen op een 5-4 voorsprong. Jamal Pocorni (FCB) schoot door de benen van de doelman Suriname naar 5-5. Hierna werd er om en om gescoord, voor Suriname maakten Gorgio Bhoi (The Lions) en Gregg Fraser (Ontspan) de doelpunten. Bij een stand van 7-7 scoorde Gorgio Bhoi (The Lions) zijn derde doelpunt na een sublieme pass van Elah Pengel (All Stars 2) en bracht Suriname op een voorsprong, 8-7. Hierna speelde Suriname de partij rustig uit. Suriname kreeg in deze wedstrijd maar liefs 7 vrije schoppen vanaf de 10 meter stip, 2 benut en 1 strafschop. Naast Sercinio Caupain (Lengte Boys) kregen ook Rohit Jawahir (Styx), Nazario Doesburg (Styx) en Gregg Fraser (Ontspan) een gele kaart.